Bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman?

Kurban bayramını kısa bir süre kala emekliler de 3000 TL'lik bayram ikramiyesi için araştırmalarını hızlandırdı. Bayram ikramiyelerine ne zaman hesaplara yatırılacağı merak edilirken emekli ikramiyeleri ile ilgili gelişmeler de dikkatle inceleniyor. Peki, bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? İş

Emekliler için beklenen bayram ikramiyesi ödemeleri yaklaşırken, bu ödemelerle ilgili son gelişmeler:

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyesi ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını duyurdu. Ödeme takviminin kısa bir süre içinde yayınlanacağını belirtti.
  • İlk kez 2024 senesinde 1000 TL olarak uygulanmaya başlanan bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı öncesinde 2000 TL olarak yatırılmıştı. Bu sene ise %50 artışla 3000 TL'ye yükseltildi.
  • Bayram ikramiyesinden SGK'dan aylık alan dul-yetimler de dahil olmak üzere ortalama 16 milyon kişi yararlanıyor.
  • 2024 yılı Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Emekli ikramiyelerinin bayramdan önce 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Ancak Sabah Gazetesi'nde yer alan açıklamalara göre, çalışmaların yetişmesi halinde ödemelerin 3-7 Haziran tarihleri arasında yapılabileceği belirtiliyor.

Emeklilerin bu dönemdeki beklentilerini ve araştırmalarını anlamak çok önemli...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.