Bayram sonrası 50 bin emeklinin maaşı kesilecek, geçmişte ödenen maaşlar faiziyle iade edilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı sonrası 50 bin emeklinin maaşını keseceğini duyurdu. Emekli maaşı alabilmek için usulsüzlük yapanların maaşları iptal edilecek. Özellikle malulen emekli olanlar ve dul maaşı alanlar titizlikle incelenecek.

SGK müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucunda usulsüzlük tespit edilen emeklilerin maaşları bayram sonrası kesilecek ve bu kişiler bir daha emekli maaşı alamayacak. Özellikle malulen emekli olanlar ve dul maaşı alanlar detaylı şekilde inceleniyor. Bu kesintiden toplamda 50 bin kişi etkilenecek.

SGK, usulsüz emekli maaşı alanlara yönelik başlattığı denetimlerde, bayramdan sonra 50 bin emeklinin maaşını keseceğini duyurdu. Özellikle malulen emekli olanlar ve dul maaşı alanlar sıkı bir incelemeye tabi tutuluyor. 

SGK yetkilileri, bu zamana kadar ödenmiş emekli maaşlarının faiziyle birlikte geri alınacağını ve bazı kişilerden 500 bin liraya kadar geri ödeme talep edileceğini belirtti.

BAYRAMDAN SONRA 50 BİN EMEKLİNİN MAAŞI YATMAYACAK

Show Ana Haber'in haberine göre, SGK müfettişleri, sahte sigorta yaptıran yaklaşık 50.000 kişiyi 2024 yılında tespit etti. Bu kişiler arasında ölen babalarından maaş alabilmek için boşanıp birlikte yaşamaya devam edenler de yer alıyor.

SGK, sahte sigortayla emeklilik hakkı kazanan kişileri tek tek belirledi ve birçok kişinin prim gün sayısını doldurmak için sahte sigorta yöntemini kullandığını ortaya çıkardı. Artan maaş yükü nedeniyle SGK, 2024 yılında sahte sigorta ve usulsüz yöntemlerle maaş alan yaklaşık 50.000 kişiyi sistem dışına çıkaracak.

Bu kişilere daha önce yapılan ödemelerin yasal faiziyle birlikte geri ödenmesi talep edilecek ve bayramdan sonra bu kişilerin maaşları yatırılmayarak yasal işlemler başlatılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.