Bayram tatili ile ara tatil birleşti mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Milyonlarca öğrenci ve velinin heyecanla beklediği tatil haberleri geldi! Ara tatil ile bayram tatili aynı gün mü başlıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması... Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde..

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, öğrenciler ve veliler arasındaki tatil heyecanı giderek artıyor. İşte bu merakın son bulması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir açıklama geldi.

Erdoğan, Ramazan Bayramı süresince kamu çalışanlarının tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurdu. Bayram tatili, 10 Nisan'da başlayacak ve 1,5 günlük süre içinde idari izin uygulanacak. Böylece, salı günü yarım gün ve pazartesi günü de tatil ilan edilerek, kamu çalışanlarına 9 günlük bir tatil fırsatı sağlanmış oldu.

Ancak, bu tatil kararıyla öğrencilerin ara tatili de etkilendi. Ramazan Bayramı'nın başlama tarihi olan 6 Nisan Cumartesi gününe denk gelen ara tatil, öğrencilerin beklediği gibi başlayacak. Bu durum, milyonlarca öğrenci ve veli arasında hayal kırıklığına neden oldu.

Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte tatil planları netlik kazandı. Kamu çalışanları için uzun bir bayram tatili müjdesi verilirken, öğrencilerin ve velilerin ara tatil beklentisi karşılanamadı.

Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde: "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ilave ederek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir zaman verdik. Tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti