Bayramda kurban kesmek hayal olacak: Kurbanlık fiyatları belli oldu

Ramazan Bayramı'nın peşinden Kurban Bayramı telaşı başladı. Her geçen gün artan fiyatlar kurbanlık fiyatlarını da vurdu. Enflasyon sebebiyle pek oldukça değişik alanda zam yapılırken kurbanlık tutarları da merak konusu oldu.

Her yıl tartışma konusu haline dönüşen kurbanlık fiyatları 2023 yılında vatandaşın cebini yakacak. Artan enflasyon nedeniyle yapılan zamlar kurbanlık fiyatlarını da bir hayli arttırdı. Ramazan Bayramı'nın sona ermesi ile birlikte Kurban Bayramı telaşı başlarken vatandaşlar bu yıl kesenin ağzını açmak durumunda kalacak. Et fiyatlarına yapılan zamların yanı sıra damızlık hayvan kesimi hakkında da önemli açıklamalar peş peşe geldi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


KURBANLIK FİYATLARI ZAMLANACAK

2023 yılı ile birlikte Ramazan Bayramı'nı da geride bıraktık. Vatandaşlar şimdiden Kurban Bayramı hazırlıklarına başlarken fiyatlar da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Kurbanlık fiyatlarında rekor artışlar beklenirken küçükbaş hayvanların 5.000 TL'den büyükbaş hayvanların ise 70.000 TL'den satışa sunulacağı düşünülüyor.

10.000 TL ÖDENECEK

Kurbanlık satış fiyatlarına bakıldığında büyükbaş hayvan kesmek isteyen vatandaşların kişi başına en az 10.000 TL ödeme yapması gerektiği aktarıldı. Belirtilen rakamların asgari ücretle çalışan bir vatandaşın bütçesini zorlayacağı ifade edilirken asgari ücretle çalışan bir kişinin aylık 8.500 TL maaş aldığı işaret edildi.


KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban bayramı hazırlıkları devam ederken 2023 yılında Kurban Bayramı'nın 28 Haziran Çarşamba günü kutlanacağı belirtildi. 1 Temmuz Cumartesi gününe kadar devam edecek Kurban Bayramı’na Pazar gününün eklenmesi durumunda resmi tatil süresinin 5 gün olacağı aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.