Bayramda Müzeler Açık Mı ?

İstanbul'da Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, tatil için planlar hızla şekilleniyor. Tatilini şehirde geçireceklerin merak ettiği konulardan biri de müze ve sarayların bayramda açık olup olmayacağı. İşte açılış günleri ve saatleri...

İstanbul'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde tatil planları şekilleniyor. Şehirde geçireceklerin merak ettiği konulardan biri de müze ve sarayların bayramda açık olup olmayacağı.

Ramazan Bayramı'na 1 aydan kısa bir süre kaldı ve 10 Nisan'da başlayacak bayram tatili 10 gün uzatıldı. İstanbul'da tatil geçirecek vatandaşlar şimdiden plan yapmaya başladı. Ancak, tatil boyunca müzelerin açık olup olmayacağı konusunda bazı meraklar var. İşte İstanbul'daki bazı müzelerin Ramazan Bayramı boyunca açık olma durumu:

TOPKAPI SARAYI: Salı günleri ziyarete kapalıdır. Ramazan Bayramı'nın 1. günü kapalı, 2. ve 3. günleri ise açıktır.

DOLMABAHÇE SARAYI: Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Ramazan Bayramı'nın 1. günü kapalı, 2. ve 3. günleri ise açıktır.

BEYLERBEYİ SARAYI: Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Ramazan Bayramı'nın 1. günü kapalı, 2. ve 3. günleri ise açıktır.

RESİM MÜZESİ ve İSLAM MEDENİYETLERİ MÜZESİ: Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Ramazan Bayramı'nın 1. günü kapalı, 2. ve 3. günleri ise açıktır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı ve MiniaTürk Ramazan Bayramı'nın 1. günü 13.00-19.00 saatleri arasında; bayramın 2. ve 3. günü 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaretlere açık olacak.

Panorama 1453 Tarih Müzesi Ramazan Bayramı'nın 1. günü 13.00-18.00 saatleri arasında; bayramın 2. ve 3. günü 08.00-18.30 saatleri arasında ziyaretçiye açık olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada