Bayramın ilk gününde Gazze'ye insani yardım havadan paraşütle bırakıldı

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları ve kıtlık koşulları altında, bayramın ilk gününde yüzlerce Filistinli, bilinmeyen ülkeye ait kargo uçakları tarafından El-Mevasi bölgesine havadan bırakılan yardım paketlerine yoğun ilgi gösterdi.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları ve kıtlık koşulları altında, bayramın ilk gününde yüzlerce Filistinli, bilinmeyen ülkeye ait kargo uçakları tarafından El-Mevasi bölgesine havadan bırakılan yardım paketlerine yoğun ilgi gösterdi. Tanıklar, havadan paraşütlerle yapılan yardım dağıtımını aktararak, bu olayın bölgede büyük bir ilgiyle karşılandığını belirttiler.

İSRAİL GAZZE'Yİ KITLIĞA SÜRÜKLÜYOR

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana süregelen saldırılarında Gazze'de yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi açlıkla karşı karşıya bırakıyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 10 Mart'taki açıklamasında, İsrail'in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "açlığın her yerde olduğunu" ifade etmişti.

BM, İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirmişti.

İsrail'in karadan yardım girişlerini engellemesi nedeniyle bazı ülkeler, son zamanlarda Gazze Şeridi'ne havadan yardım indirilmesi için ortak operasyonlar düzenliyor. Ancak, uçaklarla gönderilen yardımların yanlış noktalara indirilmesi bazen can kayıplarına yol açabiliyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından 26 Mart'ta yapılan açıklamada, uçaklardan atılan ve denize düşen yardımları almak isteyen Filistinlilerden 12'sinin boğularak, 6'sının ise yaşanan izdiham sırasında öldüğü bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.