Bayramın Lezzeti: Pratik Şekerpare Tarifi

Bayram sofralarının vazgeçilmezi şekerpare tarifi! Kat kat hamuruyla, badem ve irmik lezzetiyle damakları şenlendiriyor. Şerbetini çektikten sonra servise hazır!

Bayram sofralarında yer alan sarmalar, börekler, pilavlar ve kavurmaların yanı sıra tatlılar da büyük bir önem taşır. Özellikle kat kat baklavalar kadar hafif ve dağılan bir tatlı tercih ediyorsanız, şekerpare tam size göre olabilir. İşte pratik bir şekerpare tarifi:

Malzemeler:

Şerbet için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu

Hamur için:
- 250 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı toz badem
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 150 gram tereyağı
- 2 adet yumurta

Yapılışı:

1. Şerbeti hazırlama: Şeker ve suyu tencereye alın. İçine limon suyunu ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

2. Hamurun hazırlanması: Unu, kabartma tozunu, irmiği, toz bademi ve pudra şekerini geniş bir kaseye koyun. Bu kuru malzemeleri iyice karıştırın.

3. Orta kısmını açarak, oda sıcaklığındaki tereyağını hamurun içine dökün. Üzerine yumurtaları kırın ve bir çırpıcı yardımıyla karışımı ortadan dışarı doğru karıştırarak yoğurun. Hamur kıvamına ulaşana kadar iyice yoğurun.

4. Şekerparelerin hazırlanması: Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve bir borcam ya da fırın kabına aralıklı olarak yerleştirin. Her birine bir fındık batırarak hafifçe bastırın.

5. Fırına verip, yaklaşık 25-30 dakika kadar veya şekerparelerin dışı hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırında pişme süresini gözlemleyerek ayarlayabilirsiniz.

6. Şerbetlendirme: Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine, soğumuş olan şerbeti dökün. Şekerpareler şerbeti çekene kadar bekletin.

7. Şekerparelerinizi şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

Bu pratik tarifle bayram sofralarınıza lezzetli bir tatlı alternatifi ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.