Bazı sosyal ağ ve sitelere soruşturma başlatılmış oldu

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, belirli sosyal medya platformları ve web siteleri hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurmuş bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, belirli sosyal ağ sağlayıcıları ve sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını açıkladı.

Sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

Bu içerikleri çıkarmayan ve bu mevzuda alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ve sayfaları hakkında 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişimin engellenmesi yaptırımları kararlılıkla uygulanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir Hukuk Devletidir. Toplumu suçtan korumak Hukuk Devletinin görevidir. Ülkemizde yayın yapan ve milyonlarca kullanıcısı olan sosyal ağ sağlayıcıları ve sayfaları da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına ve kurallarına uymak zorundadır. Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz. Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz.

Bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve web sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafınca adli soruşturmalar başlatılmıştır.

Bu içerikleri çıkarmayan ve bu bahiste alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet…

— Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) October 8, 2024

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.