BBC, Johnson ile röportajı iptal etti: Yanlışlıkla sorular gönderildi

BBC, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile yapılacak röportajı, Laura Kuenssberg'in soruların notlarını yanlışlıkla göndermesi nedeniyle iptal etti. Kuenssberg olayı "utanç verici" olarak nitelerken, BBC hatayı "kabul edilemez" buldu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, eski Başbakan Boris Johnson ile yapılması planlanan röportajı, sunucu Laura Kuenssberg'in sorulara dair notları yanlışlıkla Johnson'a göndermesi nedeniyle iptal etti. Johnson, yakında çıkacak olan anı kitabında, 2022'de hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünden önce kemik kanseri olduğunu açıklamıştı ve bu açıklama sonrası gündeme yeniden geldi. 

BBC'nin eski politika editörlerinden Kuenssberg, pazar sabahı haber programı sunarken Johnson’a sorulacak soruları ekibine yönelik bir mesajla yanlışlıkla Johnson'a iletince, röportajın iptali kararı alındı. Kuenssberg, sosyal medyada bu durumu utanç verici ve hayal kırıklığı olarak nitelendirip, "Ancak dürüstlük her zaman en iyi yoldur" dedi.

BBC'nin sözcüsü ise bu hatayı "kabul edilemez" olarak değerlendirip, röportajın iptali konusunda Johnson'un ekibiyle mutabakata varıldığını belirtti.

İptal edilen röportaj, Johnson'un yakında çıkacak olan anı kitabının tanıtımı olarak planlanmıştı. Bu röportajda Johnson’a, koronavirüs dönemi politikaları ve Downing Street'teki partilere dair sorular yöneltilmesi bekleniyordu. Boris Johnson'un başbakanlık dönemi ve kişisel deneyimlerini anlatan bu anı kitabı, 10 Ekim’de piyasaya çıkacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.