Bebeği güneşle beslemeye çalıştı: ölümüne neden oldu

Rusya'da ünlü yaşam tarzı blog yazarı olan 43 yaşındaki sosyal medya fenomeni Maxim Lyutyi, 1 aylık bebeğini yalnızca "güneş ışığı" ile besleyerek ölümüne neden ol

Rusya'da ünlü yaşam tarzı blog yazarı olan 43 yaşındaki sosyal medya fenomeni Maxim Lyutyi, 1 aylık bebeğini yalnızca "güneş ışığı" ile besleyerek ölümüne neden olduğunu itiraf etti.

Rus mahkemesinde konuşan Lyutyi, oğlu Kosmos'un Süpermen gibi olmasını istediğini ifade etti. Bebeğin Krasnodar'daki bir doktora götürüldüğü ve "zatürre" ve "aşırı zayıflıktan" dolayı hayatını kaybettiği belirtildi. Tutuklanan Lyutyi, "kasıtlı olarak ağır bedensel zarar verme" suçundan sekiz yıldan fazla hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.

GÜNEŞ İLE BESLEMEYE ÇALIŞTI 

Bebeklerin annesi Oksana Mironova, "Maxim izin vermediği için hastaneye gidemedik, doğumu evde gerçekleştirdim. Bebeği, vücudun ruhsal enerjisi üzerinde olumlu etkisi olduğunu söylediği vegan bir diyete soktu. "Breatharianism" olarak bilinen daha aşırı bir versiyon, yalnızca güneş ışığıyla hayatta kalmanın mümkün olduğunu savunuyor. Maxim, bebeğin güneşle beslendiğine inanıyordu. Gizlice bebeği emzirmeye çalıştım ama Maxim'den çok korkuyordum. Ona anne sütü veremedim." dedi.

Maxim'in, "çocuk üzerinde deney yapmak, onu tamamen güneşle beslemek ve takipçilerine bu şekilde de hayatta kalınabileceğinin reklamını yapmak" istediği bildirildi. Maxim'in daha önce geleneksel tıbbı reddettiği ve bebeği güçlendirmek için soğuk suya daldırdığı belirtildi.

Mironova'nın annesi Galina, "Her şeyi hissettim ve kızıma Maxim'in deli olduğunu söyledim ama o beni dinlemedi. Oksana orada kobay gibi yaşadı. Her defasında bana karşı soğuklaştı. Onun kölesi gibiydi. Sonradan çok kez ayrılmaya çalıştı ama yapamadı. Oğlunu sadece güneşle beslenen biri olarak yetiştirmeye çalışıyordu." dedi.

Sağlık görevlileri, 3,5 kiloluk bebeğin öldüğünü açıkladıktan sonra Maxim ve Mironova tutuklandı. Savcılar, çiftin 8 yıl hapis cezasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Joe Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için yeni hamlesi: 1 milyon varil satılacak
İsrail ABD baskısına dayanamadı: AP'nin ekipmanlarını iade edecek
Gizemli Dublin-New York Portalı: Yeniden Açıldı ve Yeni Kurallar Devreye Girdi!
Almanya'dan Ukrayna'ya Destek: Baerbock, Hava Savunması İçin Fon Topluyor!
Port-au-Prince Havaalanı Çete Şiddeti Sonrası Yeniden Açıldı