Bebek Ölümleri Üzerine Sağlık Bakanı Açıklama Yaptı: Geç Bilgilendirme Tepki Çekti!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir hastanede meydana gelen korkunç olayda, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bebeklerin mamalarına su yerine saf alkol konulması sonucu 20 günlük bir bebek hayatını kaybetti, 6 bebek tedavi altına alındı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir hastanede yaşanan trajik bir olay, tüm ülkeyi derinden sarstı. Lefkoşa'daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde, bebeklerin mamalarına su yerine yanlışlıkla saf alkol konulması sonucu 20 günlük bir bebek yaşamını yitirdi. Olayın ardından 6 bebek tedavi altına alındı ve 7 bebekte fenalaşma belirtileri gözlemlendi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

KKTC Sağlık Bakanlığı, yaşanan olayı ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, "Bu olaydan etkilenen 7 bebek var, biri yaşamını kaybetti" diyerek durumu doğruladı. Ailelerin, bebeklerinin vefat haberini geç aldıklarını belirtmesi üzerine Bakan Dinçyürek, olayın adli bir boyutu olduğu için bilgi vermenin geciktiğini açıkladı.

İKİ ÖNEMLİ SORUŞTURMA

Olayın hemen ardından, 4 sağlık çalışanı "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla gözaltına alındı. Soruşturma devam ederken, ailelerin tepkisi ve acısı gözlerden kaçmadı. Dinçyürek, "Ben de bir babayım, hangi psikolojide olduğunuzu anlıyorum. Başınız sağ olsun" diyerek ailelere destek olmaya çalıştı.

AİLELERİN TEPKİLERİ

Bakan Dinçyürek'in açıklamasının ardından, aileler "Çocuklar öldükten sonra mı açıklama yapıyorsunuz?" şeklinde tepkilerini dile getirdi. Bazı aileler, durumun kendilerini nasıl etkilediğini ifade ederken, bakanın verdiği bilgiler karşısında fenalık geçirdi.

OLAYIN ARDINDAN NE OLACAK?

Bu korkunç olay, hem sağlık sistemi açısından ciddi bir sorgulama başlatacak hem de yenidoğan bakım standartlarının gözden geçirilmesi gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi. Ailelerin yaşadığı acının boyutu, önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalarla belki biraz olsun hafifletilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.