Bebeklere Alkol Verildi Skandalı! 1 Bebek Hayatını Kaybetti, 6 Bebek Entübe Edildi!

KKTC'de 1 bebeğin yaşamını yitirdiği, 6 bebeğin entübe edildiği hastaneye ilişkin soruşturma başlatıldı. Aileler, bebeklerine sıvı besin yerine tıbbi alkol verildiğini öne sürerken, 4 sağlık çalışanı gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde yaşanan olay infial yarattı. Dün akşam saatlerinde Lefkoşa'daki hastanede kuvözde tedavi gören 20 günlük Mihrimah Toymuradov’un hayatını kaybettiği, sağlık durumları kritik olan 6 bebeğin ise entübe edildiği açıklandı.

"BEBEKLERE YANLIŞLIKLA TIBBI ALKOL VERILDI" İDDIASI

Olay sonrası hastane önünde toplanan aileler, hastane yönetimine sert tepki gösterdi. Ailelerin iddiasına göre, bebeklere sıvı besin yerine yanlışlıkla tıbbi alkol verildi. Bu iddia üzerine KKTC Sağlık Bakanlığı, hastane hakkında detaylı bir inceleme başlatıldığını duyurdu.

4 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINDA

Polis, olayın ardından hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde görev yapan 4 sağlık çalışanını gözaltına aldı. Konu hakkında açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, üzüntüsünü dile getirerek olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Tatar, "Kaybettiğimiz yavrumuza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Diğer bebeklerimizin de bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum," dedi.

SAĞLIK BAKANI DINÇYÜREK: "İHMAL VARSA SORUMLULAR CEZALANDIRILACAK"

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ise olayın tüm boyutlarıyla incelendiğini belirtti ve herhangi bir ihmal tespit edilirse sorumluların yargılanacağını vurguladı. Dinçyürek, soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütüleceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.