Bedelli Askerlik Ücreti Ne Olacak? 2025 İçin Yeni Rakamlar Belirlendi!

2025 yılının ilk yarısında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bedelli askerlik hizmetinin ücreti, Askeralma Kanunu çerçevesinde memur aylık katsayısına göre güncellenecek.

Milli Savunma Bakanlığı, güncel bedelli askerlik ücretini 217 bin 871 lira 4 kuruş olarak belirledi. Ancak, gelecek yıl Ocak ayında yapılacak olan artışla birlikte bu bedelin ne kadar olacağı merak ediliyor.

2025'TE BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE OLACAK?

2025 yılı için bedelli askerlik tutarının, 6 aylık enflasyon farkı ve memur maaş zammı oranı ile belirleneceği belirtiliyor. Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan yüzde 41,11'lik tahmine göre memur maaş zammı oranının yüzde 11,33 olması öngörülüyor. Bu durumda, mevcut bedelli askerlik tutarının 242 bin 555 lira seviyesine ulaşabileceği tahmin ediliyor. Ancak kesin rakam, 2025 Ocak ayının ilk haftasında Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvuru şartlarını yerine getiren yükümlüler, ödemelerini peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek gerçekleştirebilirler. Bakanlık tarafından belirlenen katsayıya göre nihai ücret tutarı belirlenecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.