Bedelli Askerlik Ücreti Yükseliyor: Yeni Fiyatta Şaşırtan Artış!

2024 yılı itibarıyla enflasyon oranı ve memur maaş katsayısına endeksli olarak belirlenen bedelli askerlik fiyatına Ocak ayında zam yapılması bekleniyor. Haberin detayları...

2024 yılı itibarıyla bedelli askerlik ücretlerinde önemli bir artış bekleniyor. Enflasyon oranı ve memur maaş katsayısına bağlı olarak belirlenen bu ücret, Ocak ayında güncellenerek 242 bin 555 liraya yükselebilir. Uzmanlar, bu zammın ekonomik koşullarla bağlantılı olduğunu vurguluyor.

ENFLASYONUN ETKİSİ


Her yıl belirli dönemlerde güncellenen bedelli askerlik ücretleri, bu yıl da yüksek enflasyon oranlarından etkileniyor. Temmuz 2024'teki memur zammıyla 182 bin 609 liradan 217 bin 871 liraya yükselen bedelli askerlik tutarının, 2025 yılı için 242 bin 555 lira seviyesine ulaşması bekleniyor.

TALEP GÜNDEME GELDİ


Memur maaş katsayısına endekslenen bedelli askerlik tutarı, 2025 Ocak ayında yeniden artış gösterecek. 6 aylık enflasyon farkı ile memur zammı OVP’deki %41,11'lik enflasyon tahminine göre %11,33 olacak. Bu durum, bedelli askerlik ücretinin 25 bin TL artmasına sebep olabilir.

TÜİK VERİLERİ


TÜİK, Aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak’ta açıklayacak. Yeni bedelli askerlik ücreti belirlenmeden önce mevcut fiyattan 24 bin 684 TL daha az ödeme fırsatı bulunuyor. Askerlik yükümlülüğünü yerine getirmek isteyenlerin bu durumu dikkate alması öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.