Bekçilerin yetkilerinin arttırılmasına tepkiler büyüyor: Yerel milis gücü oluşturuldu

Çarşı ve mahalle bekçilerine halka yardım, vatandaşlara kimlik sorabilme yetkisi ile adli görevler verilmesi gibi düzenlemeleri içeren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi. Kararın...

Çarşı ve mahalle bekçilerine halka yardım, vatandaşlara kimlik sorabilme yetkisi ile adli görevler verilmesi gibi düzenlemeleri içeren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi. Kararın ardından bir çok isimden kanuna tepki geldi.

AKP’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarında yer aldığı söylenen Mustafa Yeneroğlu TBMM’de kabul edilen bekçi yasasına kendisine ait resmi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yeneroğlu açıklamasında “Bekçilere verilen yetkiler çok büyük yanlış! Toplumun nefes alma alanları gün geçtikçe daraltılırken,birde yetersiz eğitime sahip insanlara silah kullanma,durdurma,üst arama ve kimlik sorgulama gibi polis yetkilerinin verilmesi telafisi zor insan hakları ihlallerine sebep olacak.” ifadeleri kullandı

SEDEF KABAŞ: BEKÇİLER ARTIK POLİS

Gazeteci Sedef Kabaş: Bekçiler artık polis! Net soralım; 1. Bir iktidar bunca polise neden ihtiyaç duyar? 2. Bekçilere verilen “silahlı” koruma yetkisi kimi kimden korumak içindir? 3. Bir ülkede hakiki güvenlik silahla mı, huzur ve barış ile mi tesis edilir?

SEZGİN TANRIKULU: YEREL MİLİS GÜCÜ OLUŞTURULDU

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Akparti, ilk önce #bekçi adı altında kendi partililerinden oluşan “Yerel Milis Gücü” oluşturdu. Şimdiyse güvenlik adı altında özgürlüklere her an müdahale yetkisi veriyor. Devletin güvenlik işleri, devletin asli memurları aracılığıyla yürütülür.

SOSYAL MEDYADA ÇOK SAYIDA TEPKİ GELDİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Gelin Damada Öyle Bir Şov Yaptı Ki! Resmen Dansöz Oldu!
Görsel Kişilik Testi: Kendine Güven mi, Endişe mi?
Elektrikli Araçların Kökenleri: 1900'lü Yıllara Yolculuk
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran'dan evlilik hamlesi!
Demet Akalın ve Zuhal Topal'ın 10 senelik küslüğünün altında Demet Akalın'ın o sözü varmış!