Beklenen kar İstanbul'a geldi: Bazı bölgelerde yoğun kar yağışı başladı

Meteorolojinin ikazlarının peşinden İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ikazlarının peşinden İstanbul’un yüksek kesiminde kar yağışı etkili olmaya başladı. Silivri ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile sokaklar ve araçların üzeri beyaz örtüyle kaplandı.

METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI UYARISI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden öğle saatlerinde yapılan açıklamada İstanbul'da beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren çoğu zaman yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar, yükseklerde ise güçlü kar şeklinde olması öngörülüyor.

Yağışların, salı sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden güçlü rüzgar ve fırtına, kuzey kesimlerde zaman zaman güçlü kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma, don vakası, görüş mesafesinde azalma, güçlü rüzgarla kısa süreli fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

SİLİVRİ'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Silivri'de meteorolojinin hafta sonu için yapmış olduğu karla karışık yağmur uyarısı gerçeğe dönüştü. İlçenin Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sokakları ve araçları beyaz bir örtüyle kapladı. Bu yoğun kar yağışı nedeniyle Silivri'de birçok yolun kapandığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!