Belal Kasırgası Reunion Adası'nda Faciaya Yol Açtı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Fransa'nın denizaşırı topraklarından biri olan Reunion Adası, Belal Kasırgası'nın şiddeti altında. Kasırga sonucu meydana gelen felaketin bedeli olarak adada yaşayan 1 kişi hayatını kaybetti.

Fransa'ya bağlı denizaşırı topraklardan Reunion Adası, Belal Kasırgası'nın etkisi altında. Kasırga sonucunda bir kişi hayatını kaybetti.

Hint Okyanusu'nda konumlanan Reunion Adası, Belal Kasırgası'nın şiddetli yağış ve rüzgarlarına maruz kaldı. Yetkililer, adada etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle yüksek seviyeli bir alarma geçerek halkı evlerinde kalmaları konusunda uyardı. Adada yaşayan yaklaşık 860 bin kişiden birinin sokakta hayatını kaybettiği bildirildi.

Reunion Valisi Jerome Filippini, düzenlediği basın toplantısında, "Beklenen felaket seviyesinin altında olduğumuzu söyleyebilirim. Bu olumlu bir haber ancak kasırganın etkileri hala devam ediyor ve Salı sabahına kadar sürmesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı. Filippini, kasırga nedeniyle 100 bin evin elektriksiz kaldığını ve 37 bin evde su kesintisi yaşandığını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dikkatli olun, evde kalın. Devlet sizin için seferber oldu" ifadesini kullandı.

Diğer yandan, Reunion Adası'nın doğusundaki Mauritius'ta da yetkililer alarm durumuna geçti. Okullar tatil edilirken, şiddetli rüzgar ve yağışlara karşı halka dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı
Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Suriyeli Yusuf, Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü ve
Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi