Belarus Eurovision’dan men edildi

Avrupa Yayın Birliği, Belarus'u Hollanda'nın ev sahipliği yapacağı Eurovision 2021'den 'rekabet kurallarını ihlal' ettiği gerekçesiyle diskalifiye etti.

Avrupa Yayın Birliği, Belarus’un Mayıs ayındaki 65’inci Eurovision Şarkı Yarışması’na katılamayacağını duyurdu. Eurovision Şarkı Yarışması yetkilileri, Belarus’a iki hafta önce ülkeyi temsil eden şarkının sözlerinin politik alt metni olduğu için yeni bir şarkı göndermesini talep etti. Ancak yeni sunulan şarkının sözleri de yarışma organizatörleri tarafından uygunsuz olarak değerlendirilmesinin ardından Belarus yarışmadan diskalifiye edildi.

"KARAR SİYASİ"

EBU için sunulan ilk şarkıda 'Sana hizaya gelmeyi öğreteceğim' gibi sözlerin yer alması çok sayıda kişiyi endişelendirmişti. Özellikle Belarus'taki hükümet karşıtı göstericiler, şarkının Lukaşenko'nun eylemcilere gösterdiği sert tepkiyi meşru kılacağından kaygılıydı. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, sunulan ilk şarkının reddedilmesinin ardından "Bize bütün cephelerde baskı yapmaya başladılar, Eurovision'da bile. Bir başka şarkı yapacağız ve bunun tamamen siyasi olduğunu göreceksiniz." ifadelerini kullanarak kararın siyasi olduğunu savunmuştu. EBU tarafından yapılan açıklamada kuruluşun yeni şarkının kabul edilebilirliğini dikkatle incelediği vurgulanarak, "Maalesef Belarus  65. Eurovision Şarkı Yarışması'na yerini alamayacak diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor