Belarus'a Rusya'dan Nükleer Silah Sevkiyatı Tamamlandı: Bölgede Endişe Yaratıyor

Beyaz Rusya Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'nın Belarus'a kısa menzilli taktik nükleer silah sevkiyatını tamamladığını söyledi. Bu açıklamalar komşu ülkelerde endişeye yol açtı.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun açıklamasına göre, Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah sevkiyatını tamamlaması, özellikle Polonya ve bölgedeki diğer ülkelerde ciddi endişelere yol açtı.

St. Petersburg'da gerçekleşen ekonomik blok toplantısında konuşan Lukaşenko, Ekim ayında tamamlanan sevkiyatın detayları hakkında bilgi vermezken, kaç silahın gönderildiği ve nereye konuşlandırıldığı konusunda ayrıntıları paylaşmadı.

RUS NÜKLEER SİLAHLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK CAYDIRICI

Lukaşenko, Belarus'un Rus nükleer silahlarına ev sahipliği yapmasının, NATO üyesi Polonya'nın saldırganlığını caydırmak anlamına geldiğini belirtti. Bu açıklama, Polonya'nın komşusu Ukrayna'ya karşı verdiği mücadeleye askeri, insani ve siyasi destek sağladığı bir dönemde geldi. Polonya, ayrıca Rusya ve Belarus'a yönelik uluslararası yaptırımlarda da aktif rol oynuyor.

Polonya'nın, Rusya ve Belarus'un bu girişimine endişeyle yaklaştığı ve gelişmeleri dikkatle takip ettiği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.