Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi

Belçika'da alkollü araç kullanma suçlamasıyla karşı karşıya kalan bir adamın davasında, avukatı "gut fermantasyonu" sendromundan muzdarip olduğunu ileri sürdü ancak mahkeme bu iddiayı reddetti. Adamın bir bira fabrikasında çalıştığı ve üç doktorun sendrom teşhisi koyduğu belirtildi.

Belçika'da bir adamın alkollü araç kullanma suçlamasıyla yargılandığı bir davada, savunma "gut fermantasyonu" sendromunu öne sürdü. Ancak mahkeme, savunmayı reddetti. Adamın bir bira fabrikasında çalıştığı ve üç doktorun sendrom teşhisi koyduğu belirtildi. Mahkeme, adamın sarhoşluk belirtileri göstermediğini vurguladı.

Belçika'da alkollü araç kullanma suçlamasıyla karşı karşıya kalan 40 yaşındaki bir adamın davası hakkında bilgi verilmiş. Davada, adamın avukatının "gut fermantasyonu" sendromu olarak adlandırılan bir durumdan muzdarip olduğunu kanıtlama girişiminin mahkeme tarafından reddedildiği belirtilmiş.

Gut fermantasyonu, endojen alkol üretimi ile karakterize edilen ve genellikle sarsak yürüyüş, kekeleyerek konuşma, mide-bağırsak rahatsızlıkları ve kafa karışıklığı gibi alkol zehirlenmesi belirtileriyle ortaya çıkan bir durumdur. Polis, adamın daha önce 2019'da ceza aldığını ve 2022'de alkolmetre testinde yasal sınırın oldukça üzerinde alkol tespit edildiğini belirtmiş.

Adamın avukatı, müvekkilinin bir bira fabrikasında çalıştığını ve üç ayrı doktor tarafından gut fermantasyonu sendromundan muzdarip olduğunun doğrulandığını ifade etmiş. Ancak mahkeme sonucunda adamın sarhoşluk belirtileri göstermediği vurgulanmış.

Belçika'daki bilim insanları, gut fermantasyonu sendromuna sahip kişilerin alkollü içkilerdeki alkolle aynı tür alkolü ürettiklerini, ancak genellikle vücutlarında alkolün etkilerini daha az hissettiklerini açıklamışlar. Bu sendrom genellikle doğuştan değil, bağırsaklarla ilgili diğer rahatsızlıklardan kaynaklanabilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
Putin: Çin Ziyaretinde Ukrayna Krizini Değerlendirdi
ABD'den açıklama: "İsrail savunmasız bırakılmıyor"
2050'ye Kadar Beklenen Yaşam Süresi 5 Yıl Artacak: Sağlıkta Değişimler Gözlemleniyor
Sheppey Adası Hapishanesinde Zehir Skandalı: Mahkumlar Gardiyanları Zehirledi