Belçika’da terör operasyonu

Belçika'da yeni saldırı hazırlığı içinde oldukları şüphesiyle dört kişi gözaltına alındı. Savcılık, yapılan sorgulamanın ardından ikisi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını, birinin elektronik kelepçeyle,...

Belçika'da yeni saldırı hazırlığı içinde oldukları şüphesiyle dört kişi gözaltına alındı. Savcılık, yapılan sorgulamanın ardından ikisi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını, birinin elektronik kelepçeyle, diğerinin de koşullu olarak serbest bırakıldığını bildirdi.

Savcılık sözcüsü Eric Van der Sypt, Flaman bölgesinde yakalanan söz konusu kişilerin Belçika'da saldırı planladığına dair izlere ulaştıklarını belirtti. Bir terör örgütünün eylemlerine katıldıkları şüphesiyle göz altına alınan kişilerin ayrıca Suriye ve Libya'ya savaşçı gönderilmesi işini organize ettiklerinden şüpheleniliyor. Gözaltına alınan kişilerin bizzat radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'e katılmak istedikleri de belirtildi.

Savcılık, göz altına alınanların 22 Mart'ta Brüksel'de havaalanı ve bir metro istasyonuna düzenlenen, 32 kişinin öldüğü saldırılarla bir bağlantısının henüz tespit edilmediğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!