Belçikalı cihatçıya ülkesinden 28 yıl hapis cezası

Belçika'da terör örgütü olarak kabul edilen Sharia4Belgium (Belçika İçin Şeriat) üyesi olduğu belirtilen 24 yaşındaki Hakim Elouassaki, yaralandıktan sonra döndüğü Belçika'da hakim karşısına çıkarıldı.Mahkeme, kız...

Belçika'da terör örgütü olarak kabul edilen Sharia4Belgium (Belçika İçin Şeriat) üyesi olduğu belirtilen 24 yaşındaki Hakim Elouassaki, yaralandıktan sonra döndüğü Belçika'da hakim karşısına çıkarıldı.

Mahkeme, kız arkadaşıyla yaptığı telefon konuşması kayıtlarında cinayeti kabul ettiği ortaya çıkan ancak mahkemede bunu yalanlayan Elouassaki'nin terör amacıyla cinayet işlediğine hükmetti. Elouassaki, 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Belçika'da yayın yapan VRT kanalı, ortada bir ceset olmaması ve öldürülen kişinin kimliğinin bilinmemesine rağmen telefon kaydı baz alınarak verilen kararın Belçika açısından dikkate değer olduğunu belirtti.

Belçika'da yaşayan gençleri Orta Doğu ülkelerinde savaştırma amacıyla IŞİD bünyesine kattığı bilinen Sharia4Belgium isimli örgütün liderleri de hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak bu kararla birlikte, Suriye'de terör amacıyla işlenen bir cinayete Belçika'da ilk kez ceza verilmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı