Belediye açık havuz, mescid ve uygunsuz 1+1’i ''açtı’: Vatandaşların talebi bu yönde

Yeni değişikliklerle parsel alanı 10 bin metreden büyük sitelerde ''açık havuz’ yapılması yasaklanmıştı. Bununla birlikte 10 bin metrekarededen büyük sitelere bloklardan bağımsız olarak mescid inşaa edilmesi zorunlu hale...

Yeni değişikliklerle parsel alanı 10 bin metreden büyük sitelerde ''açık havuz’ yapılması yasaklanmıştı. Bununla birlikte 10 bin metrekarededen büyük sitelere bloklardan bağımsız olarak mescid inşaa edilmesi zorunlu hale getirilmişti. Ek olarak ''uygunsuz işlere neden oluyor’ gerekçesiyle, yapılacak sitelerdeki 1 artı 1 konutların oranına yüzde 15 sınırı konmuştu.

Zeytinburnu İmar Komisyonu’nun CHP’li üyesi Esin Hacıalioğlu ise oylama öncesi söz alıp değişikliğin ''şeriat planlaması’ olduğunu ileri sürerek geri çekilmesini istemişti.

AKP’li belediyenin sosyal medya hesabından yayınladı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6 Aralık Çarşamba günü Zeytinburnu Belediye Meclisi’nde vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda, yeni yapılacak projelerle ilgili bazı plan notları onaylanmıştır.

Son zamanlarda 1+1 tipi konutlarla ilgili vatndaşlarımızdan yoğun şikayet gelmiştir. Yakın tarihte kamuoyuna da yansıyan günübirlik evlerde yaşayan olumsuzluklar bu konunun başını çekmiştir. Bu yüzden mecliste alınana karara göre yeni projelerde 1+1 tipi konut sayısı, toplam bağımsız konut sayısının yüzde 15’ini geçemeyecektir.

Vatandaşlarımızdan açık havuzlara yönelik bir talep de gelmiştir. Açık havuzların yılın sadece 3 ayı kullanılabildiği ve geri kalan aylarda atıl olarak durduğu iletilmiştir. Bu kısa süreli kullanım yerine, açık havuzların yapılacağı yere yeşil alan yapmak ve yılın 12 ayı kullanılabilecek kapalı havuzları teşvik etmek için bu değişikliğe gidilmiştir. 

Bir diğer istek ise sitelerdeki bodrum katında yer alan mescitlerle alakalı olmuştur. Site sakinleri, mescitlerin bodrumda olmasını istememekte, ayrıca kapasitesinin az ve şartlarının kötü olduğunu belirterek, bu konuya bir çözüm talep etmektedir. Bu tespitler ve talepler doğrultusunda gerçekleştirilen düzenlemeyle yeni projelerde mescitler yer altından kurtarılmış, ibadet ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılmasına olanak sağlanmıştır.

Tüm değişiklikler, vatandaşlarımızın bu konularla alakalı, talep, şikayet ve arzuları dikkate alınarak gerçekleştirilmiştir.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!