Belediyenin borç batağındayken, maliyeti 500 bin lira tutan kitap bastırdı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı yaptığı açıklamada; “MHP’li Bartın belediye başkanı Cemal Akın’ı sert bir dille eleştirerek Belediyenin milyonlarca lira borcu varken, maliyeti 400.000-500.000 lira tutan bu kitap bastırma işi de nedir? Seçim arifesi öncesinde Belediye Başkanı Cemal Akın yeniden aday olmuşken, kendi reklamını yapmak için halkın parasını çar-çur

CHP’li Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamadan satırbaşları şöyle:

“Bilindiği gibi ülkemiz çok büyük bir ekonomik kriz yaşamaktadır. Yaşanan bu ekonomik krizle mücadele etmek için Hükümet tasarruf tedbirleri almakta, bu alınan tedbirler başında da Kamuda tasarruf gelmektedir.

BARTIN BELEDİYESİ NE YAPIYOR?

Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda, kurumlarda israfın önlenerek bütçeye fazla yük binmemesi için çalışmalar yapılmaktadır. Bununla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına talimatlar gönderilerek tasarruf için yapılması gerekenler ilgili kurumlara bildirilmiştir. Kurumların harcamalarının azaltılarak israfa son verilmesi istenmiştir. Yaşanan ekonomik kriz nedeni ile ülke bütçesinin zor durumda olduğu ortada iken Bartın Belediyesi verilen talimatlara aykırı bir davranış içinde tasarruf tedbirlerini hiçe saymakta, gelirlerini bol keseden harcamaya devam etmektedir. Ülke böylesine zor ve hassas bir dönemden geçerken, Bartın Belediyesi ne yapıyor?

BARTIN HALKININ PARALARI HAR VURUP, HARMAN SAVRULUYOR

Devletin ortaya koyduğu kural ve kaidelere uymayarak, gelirlerini düşüncesizce harcıyor. Halkın hizmeti için harcanması gereken Belediye gelirleri har vurup harman savrulmaktadır.
Durum böyle iken Bartın Belediyesi ne yapmaya çalışıyor? Ekonominin dip yaptığı bu dönemde belediye gelirlerini düşüncesizce harcıyor.

Tasarruf yerine israf yapıyor. Bartın Belediye Başkanı Belediyenin borçlarını ödemesi gerekirken kendi reklamı için harcamalar yaparak, Belediyeyi de borç batağına sokmaktadır. Harcanan paralar hepimizin paralarıdır. Bu günlerde Belediye Çalışmalarına ait 204 sayfalık, 30.000(otuz bin) adet kitap basımı yapılacağına dair Bartın Belediyesinin 10.12.2018 tarihinde yapacağı ihale dikkat çekmektedir. Yaklaşık olarak 400.000 ile 500.000 bin lira arasında maliyeti olacak bu harcama Bartın halkının kendilerine verdiği emanete sahip çıkmamaktır. Milletin paraları har vurup, harman savruluyor.

BIRAKIN İSRAFI MİLYONLARCA LİRALIK BORÇLARINIZI ÖDEYİN

Seçim arifesi öncesinde Belediye Başkanı Cemal Akın yeniden aday olmuşken, kendi reklamını yapmak için halkın parasını çar-çur etmeye devam mı edecektir? Böylelikle bu işin maddi yükünü halkın sırtına yükleyerek cebinden para harcamadan belediye parasıyla bedava reklam peşine düşmüştür.

 Belediye; borçları nedeniyle neredeyse iflasını ilan edecek duruma gelmiştir. Bu durumda bu savurganlık da neyin nesidir? Belediyenin milyonlarca lira borcu varken, maliyeti 400.000-500.000 lira tutan bu kitap bastırma işi de nedir?
Ayrıca geçmiş yıllarda sorumsuzca kapı önlerine atılarak dağıtılmış olan yine reklam kitapları mahallelerdeki çöp konteynırında yerini almıştır. Bırakın artık bu israfı da tasarruf tedbirlerini uygulayarak,  milyonlarca liralık borçlarınızı ödeyiniz.    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek