'Ben de yalnız bırakıldım yine de Abdullah Gül karşıya geçmemeliydi'

Eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın muhalefet cumhurbaşkanı adaylığı için konuşulan Abdullah Gül için "Her şeye rağmen karşıya geçmemeliydi. " dediği iddia edildi

Eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, kulislerde adı muhalefet cumhurbaşkanı adaylığıyla anılan Abdullah Gül hakkında, "Her şeye rağmen karşıya geçmemeliydi. Abdullah Gül konusunda kırgınlık yaşadığını düşünüyorum. Ben de hükûmetten ayrıldığımda yalnızlığa itildim. Hakaret edenler oldu, hedef gösterenler oldu" dedi.

Eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Ersoy'un "Grup Başkanı olarak yaptığınız konuşmalarda diliniz değişti mi?" sorusuna Arınç, "O konuşmalarda hiçbir zaman partizanlık yapmadım. Kendi başıma mitingler yaptım.

Beraber yola çıktıklarımızı Milli Nizam’da olsa bile, Milli Selamet’te olsa bile unutmadım" yanıtını verdi. "Abdullah Bey’in ayrılığına fevkalade üzülüyorum. Ama şartlar bunu getirdi" diyen Arınç, "Kimisi çok özel, kimisi kamuya mal olmuş bunu tetiklemiş olabilir. Her şeye rağmen Abdullah Bey karşıya geçmemeliydi. Abdullah Gül konusunda kırgınlık yaşadığını düşünüyorum. Ben de hükûmetten ayrıldığımda yalnızlığa itildim. Hakaret edenler oldu, hedef gösterenler oldu. Ben de bu kızgınlıkla birçok tweet attım" ifadelerini kullandı.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'
Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır
Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?