Bengisu Avcı: Okyanus Yedilisi'ni Tamamlamaya Yakın İlk Türk Kadın

Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefinin beşinci parkuru olan Hawaii'deki Molokai Kanalı'nı 12 saat 10 dakikada geçerek önemli bir başarıya imza attı. Bu başarıyla, Okyanus Yedilisi parkurlarından beşini geride bırakan ilk Türk kadın sporcu oldu.

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefinin beşinci parkuru olan Hawaii'deki Molokai Kanalı'nı başarıyla tamamladı. Avcı, parkuru 12 saat 10 dakikada geçerek önemli bir başarıya imza attı.

MOLOKAİ KANALI'NDA ZORLU GEÇİŞ

Bengisu Avcı’nın Molokai Kanalı geçişi, Gıda takviyesi markası Sidrex'in sponsorluğunda gerçekleştirildi. TSİ 05.28’de Molokai’den kulaç atmaya başlayan Avcı, yaklaşık 42 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayarak Hawaii’ye ulaştı. Daha önce 2024 Mayıs ayında deniz anası temasları nedeniyle bu geçişi yarıda bırakmıştı, ancak bugün tamamlaması büyük bir zafer oldu.

OKYANUS YEDİSİ HEDEFİNE YENİ BİR ADIM

Bengisu Avcı, daha önce Manş Denizi, Catalina, Cook Boğazı ve Cebelitarık’tan geçiş yaparak bu alandaki tecrübesini artırmıştı. Böylece Okyanus Yedilisi parkurlarından beşini geride bırakan ilk Türk kadın sporcu unvanını kazandı. İzmirli yüzücü, Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru’yu (Japonya) geçmesi durumunda Okyanus Yedilisi'ni tamamlayan ilk Türk sporcu unvanını alacak.

KENDİSİNİ BULDUĞU YER: OKYANUS

Bengisu Avcı, geçişin ardından yaptığı açıklamada, "Okyanus, benim kendimi bulduğum yer. Suda kendimi olabildiğince özgür ve huzurlu hissediyorum. Her kulacımda benden sonra gelen Türk kadınlarına yol gösterdiğimi düşünüyor ve inatla yüzmeye devam ediyorum" dedi. Avcı'nın bu azmi, Türk kadınlarına ilham vermeye devam ediyor

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.