Benny Gantz’tan Çarpıcı Açıklama: “7 Ekim Felaketinde Her Gazzeli Ölümü Hak Ediyordu”

Ulusal Birlik Partisi Başkanı Benny Gantz, 7 Ekim'deki Hamas saldırıları sonrası İsrail'e geçen her Gazzeli’nin ölmeyi hak ettiğini söyledi. Gantz, bu tarihi felaket olarak nitelendirirken, sivillerin tehlikeli olduğunu ve polise güvendiğini belirtti.

Ulusal Birlik Partisi Başkanı Benny Gantz, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gantz, bu olayın İsrail tarihindeki en büyük felaket olduğunu belirterek, sınırı geçen her Gazzeli'nin ölmeyi hak ettiğini söyledi. Ayrıca, polis tarafından yasadışı öldürme iddialarına dair elinde kanıt bulunmadığını, ancak tüm Filistinlilerin açık bir tehlike oluşturduğunu vurguladı.

İsrail'de muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi Başkanı Benny Gantz, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarıyla ilgili açıklamada bulundu. Gantz, bu tarihin İsrail tarihindeki en büyük felaket olduğunu belirtti ve "O gün birçok kahraman ortaya çıktı" dedi. Ayrıca, Hamas'ın saldırısı sırasında sınırı geçen silahsız bir Filistinliyi öldürdüğünden şüphelenilen üç İsrailli hakkında açılan soruşturmanın peşinden de konuştu.

Gantz, "7 Ekim'de İsrail'e geçen her Gazzeli ölmeyi hak etti" ifadesini kullandı. Polis tarafından yapılan yasadışı öldürme iddialarına dair elinde somut kanıt bulunmadığını ancak tüm Filistinlilerin "açık ve acil bir tehlike" oluşturduğunu söyledi. Gantz, bölgede silahların mevcut olduğunu ve bazı sivillerin İsraillileri kaçıran şoförler olarak görev yaptığını vurguladı.

Gantz, geçen ay Başbakan Binyamin Netanyahu'yu Hamas'a karşı yürütülen savaşta başarısız olmakla suçlayarak savaş kabinesinden istifa etmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.