Benyamin Netanyahu: Suriye saldırıları hakkında Rusya’ya bilgi verdik

Çin'de bulunan Netanyahu, basın toplantısında Putin'le yaptığı görüşmeye de değindi. "Acil müdahale imkanı ve istihbarat verileri varsa saldırıyoruz ve bu böyle devam edecek" diyen İsrail Başbakanı, Rusya'nın Suriye konusunda...

Çin'de bulunan Netanyahu, basın toplantısında Putin'le yaptığı görüşmeye de değindi. "Acil müdahale imkanı ve istihbarat verileri varsa saldırıyoruz ve bu böyle devam edecek" diyen İsrail Başbakanı, Rusya'nın Suriye konusunda İsrail için kısıtlamalar belirlemediğini de sözlerine ekledi.

Lübnan merkezli El-Mayadin televizyonu, Suriye hava savunma sistemlerinin 20 Mart Pazartesi günü, ülkenin hava sahasını ihlal eden İsrail'e ait insansız hava aracını Kuneytra bölgesinde vurduğunu bildirmişti. İsrail ordusu, aracın vurulmadığını, teknik arıza nedeniyle düştüğünü savunmuştu.

Geçtiğimiz Cuma günü de Suriye ordusu, ülkenin hava sahasına giren bir grup İsrail savaş uçağına karşı ateş açmıştı. Suriyeli yetkililer, İsrail'e ait bir savaş uçağını düşürdüklerini ileri sürmüştü. İsrail ise hedeflerinde, Lübnan merkezli Hizbullah örgütüne silah taşıyan konvoyun olduğunu belirterek tüm uçaklarının başarılı operasyonun ardından evine döndüğünü açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”
İsrail Savunma Bakanı Gallant, Refah'a yapılan saldırıların devam edeceğini ifade etti
Burnu Tıkalı Diye Hastaneye Gitti: Doktorlar Burnundan Yüzlerce... "Beynine Doğru Gidiyorlarmış"
AB'de Mart Ayında Perakende Satışlarda Artış Gözlendi, Polonya Öncü Konumda
Güney Afrika'da İnşaat Faciası: 5 İşçi Öldü, 21 Yaralı, 49 İşçi Kayıp