Benzine 1,4 TL zam bekleniyor: Salı günü tabelalar değişecek mi?

Brent petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki yükseliş nedeniyle benzine salı günü itibarıyla 1,4 TL zam yapılması bekleniyor. Motorin ve LPG fiyatlarında ise değişiklik öngörülmüyor.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki artışlar, akaryakıt fiyatlarını yeniden etkiledi. Dolar kurunun 34 lira seviyesinin üzerinde kalması ve brent petrolün 68 dolardan tekrar 74 dolara yükselmesi, akaryakıta zam beklentisini beraberinde getirdi.

Sektör kaynaklarına göre, benzine salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde 1,4 TL’lik bir zam yapılması bekleniyor. Bu artışla birlikte, akaryakıt fiyatlarına yeni bir güncelleme daha yansımış olacak. 

Motorin ve LPG fiyatlarında ise bu zam döneminde herhangi bir değişiklik öngörülmediği ifade edildi. Beklenen zam öncesinde, İstanbul’da benzinin litre fiyatı ortalama 41,55 TL, Ankara’da 41,90 TL ve İzmir’de 42,35 TL civarında seyrediyor.

Petrol fiyatlarındaki oynaklık ve dövizdeki yükseliş, akaryakıt maliyetlerini doğrudan etkilediği için, ilerleyen dönemde de fiyat güncellemelerinin devam edebileceği belirtiliyor. Akaryakıt sektöründe yaşanan bu gelişmeler, sürücülerin yakıt maliyetlerini gözden geçirmelerine neden oluyor.

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 41,90 TL
Motorin fiyatı: 42,19 TL
LPG fiyatı: 26,50 TL

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 41,55 TL
Motorin fiyatı: 41,74 TL
LPG fiyatı: 26,59 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 42,35 TL
Motorin fiyatı: 42,71 TL
LPG fiyatı: 26,55 TL

ANTALYA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 42,72 TL
Motorin fiyatı: 43,08 TL
LPG fiyatı: 26,80 TL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.