Berat Albayrak Kuveyt’ten 1.8 milyar dolar istedi, olumlu yanıt alamadı

Ekonomideki kriz nedeniyle zor günler yaşayan AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetiminin, piyasalardaki olası bir çöküşü önlemek için sermaye ve kredi bulmak için temaslarda bulunduğu iddia edildi.

Kuveyt kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kuveyt’te temaslarda bulunarak ülkeye sıcak para getirmek için girişimde bulundu ancak Kuveytli yetkililerden destek için garanti alamadı.

Ahval'in haberine göre, bu çerçevede Albayrak, Kuveyt ekonomi bakanı ve merkez bankası başkanı ile havalimanında biraraya geldi. 40 dakika süren görüşmede Albayrak, 1.8 milyar dolarlık destek istedi ancak Kuveytli yetkililerden olumlu yanıt alamadı.

Kuveyt medyası ise, Kuveyt Merkez Bankası’nın Türk Lirası’nı desteklemek için 1.8 milyar dolarlık kaynak zerk edildiği iddialarını yalanlayan bir açıklama yaptığını duyurdu.

BİR İDDİA DAHA

Benzer bir iddia da Bloomberg’ten geldi. Bloomberg, Kuveyt’in Al Jarida gazetesine dayandırdığı haberinde ekonominin patronu Berat Albayrak’ın Kuveyt'i ziyaret ettiğini ve diğer Körfez ülkelerine de ziyarette bulunduğunu yazdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır