Berberoğlu’ndan ilk açıklama: Cezamın kalanını yatmak üzere cezaevine teslim olacağım

Meclis Genel Kurulu'nda alınan kararla milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu'ndan ilk açıklama geldi. Kararın kendisi için sürpriz olma..

Meclis Genel Kurulu'nda alınan kararla milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu'ndan ilk açıklama geldi. Kararın kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Berberoğlu, "Demokrasi için bedel ödenecekse ilk önce CHP'liler öder" dedi.

HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğlu'yla birlikte milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu'ndan ilk açıklama yaptı. Berberoğlu, "Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım" dedi.

Vatandaş isyan etti! Bir gecede 250 bin lira zam…

'CEZAMI YATMAK ÜZERE TESLİM OLACAĞIM'

Berberoğlu, CHP Genel Merkezinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kalan cezamın infazına devam edilmesi bir anlamda kararlaştırıldı. Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım. Çıktığım günden beri bu benim için bir teneffüs dediğim için benim için bir sürpriz olmadı. Türkiye'de benim çıktığım günden beri demokrasi koşullarında bir değişiklik yok. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği üzere, 'Demokrasi için bir bedel ödenecekse ilk önce CHP'liler öder.' Ben de bu bilinçteyim. 5 yıl müddetle siyaset yasağı uygulanacağı için karşınızda olamayabilirim ama her zaman CHP'li kalacağım."

CHP'li Berberoğlu, MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti.

ANASAYFA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs günü Saraçhane'ye!
"Devlet yönetme adabına sığmaz"
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?