Berlin'de aşırı sağcılığa karşı protesto

Almanya genelinde, aşırı sağcılığa karşı düzenlenen gösterilere 300 binden fazla kişi katıldı. Berlin'de El Ele İttifakının Federal Meclis binası önünde gerçekleşen gösteri, yağmurlu havaya rağmen 150 bin kişinin üzerinde katılım sağladı.

Almanya genelinde, aşırı sağcılığa karşı düzenlenen gösterilere 300 binden fazla kişi katıldı. Berlin'de El Ele İttifakının Federal Meclis binası önünde gerçekleşen gösteri, yağmurlu havaya rağmen 150 bin kişinin üzerinde katılım sağladı. Demokrasi ve hoşgörü vurgusuyla düzenlenen gösteride, aşırı sağa, nefrete ve Almanya için Alternatif (AfD) partisine karşı bir araya gelen katılımcı sayısı ise 300 bini aştı.

İNSAN ZİNCİRİ PLANI, YÜKSEK KATILIM NEDENİYLE EL ELE TUTULARAK GERÇEKLEŞTİ

Gösteride planlanan insan zinciri oluşturma girişimi, beklenenden yüksek katılım nedeniyle binlerce göstericinin birbirinin elini tutarak göğe kaldırılması şeklinde gerçekleşti. Bu etkileyici görüntü, göstericilerin birlik ve dayanışma mesajını güçlendirdi.

AŞIRI SAĞCILIĞA KARŞI ALMANYA GENELİNDE YAYGIN GÖSTERİLER

Almanya genelindeki farklı kentlerde düzenlenen gösterilere, Baden Württemberg eyaletindeki Freiburg kentinde 30 bin kişi, Dresden'de 30 bin, Nürnberg'de 25 bin, Augsburg'da 25 bin, Saarbrücken'de 15 bin, Würzburg ve Krefeld'de ise 10 bin kişi katıldı. Birçok başka kentte de 10 binden az kişinin katılımıyla aşırı sağcılığa karşı gösteriler düzenlendi.

ARAŞTIRMACILARIN ORTAYA ÇIKARDIĞI TOPLANTI, AŞIRI SAĞCILIK KARŞITI HAREKETİ TETİKLEDİ

Almanya'da aşırı sağcılığa karşı sokak gösterilerinin tetikleyicisi, araştırmacı gazetecilik ağı Correctiv'in ortaya çıkardığı bir toplantı oldu. Kasım 2023'te Potsdam'da düzenlenen toplantıda, AfD'nin aşırı sağcı gruplarla bir araya gelerek Almanya'daki göçmen kökenlilerin ülkelerine geri gönderilmesini tartıştığı belirlendi. Almanya'da Bremen, Magdeburg, Bonn gibi birçok kentte bugün de aşırı sağcılığa karşı gösterilerin düzenlenmesi bekleniyor. Bu olaylar, ülkede aşırı sağcılığa karşı artan kamu tepkisini yansıtıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Suriye lideri Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu
ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!