Bertelsmann Araştırması: Türkiye’nin Otokrasi Sınıfı

Dünya genelinde otokratik yönetimlerin yükseldiği ve demokrasinin gerilediği Bertelsmann Vakfı araştırmasında Türkiye'nin ılımlı otokrasi sınıfında yer aldığı belirlendi. Araştırmacılar, demokrasinin korunması için seçim özgürlüğünün ve hukukun üstünlüğünün önemini vurguladı.

BERTELSMANN VAKFI'NIN SON ARAŞTIRMASI, DÜNYA GENELINDE OTOKRATIK SISTEMLERIN YÜKSELIŞTE OLDUĞUNU VE DEMOKRASININ TEHLIKEDE OLDUĞUNU GÖSTERIYOR. ÖZELLIKLE TÜRKIYE'NIN ILIMLI OTOKRASI SINIFINDA YER ALMASI, ULUSLARARASI CAMIADA ENDIŞE UYANDIRIYOR.

Bertelsmann Vakfı'nın son araştırmasına göre, dünya çapında otokratik yönetimlere sahip ülkelerin sayısında artış görülüyor ve demokratik olmayan sistemlerin sayısında düzenli bir artış yaşanıyor. Özellikle Türkiye'nin ılımlı otokrasi sınıfında değerlendirilmesi ve birçok Afrika ülkesiyle aynı kategoride bulunması dikkat çekici. Araştırmada, demokratik kalitesi artan ülkeler arasında Brezilya ve Polonya'nın da yer aldığı belirtiliyor. Ancak, rüşvet ve yanlış yönetim gibi sorunların hüküm sürdüğü yerlerde diktatörlük eğilimlerinin arttığı vurgulanıyor. Araştırmacılar, seçimlerin özgürce yapılması ve hukuk devletine geçilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca, gelişimi olumlu yönde ilerleyen ülkeler arasında Tayvan, Güney Kore, Costa Rica, Şili ve Uruguay'ın bulunduğu belirtiliyor. Bu ülkelerin, hukuk devleti ilkesini güçlendirdikleri ve vatandaşların sürece katılımını teşvik ettikleri açıklanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fed Yetkililerinin Ölçülü Duruşu ve Veri Takvimi Raporları, Yatırımcıların Risk İştahını Etkiliyor
Trump ile eski porno yıldızı Daniels davasında hakim 'müstehcen detay' uyarısı yaptı
Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!