Beryl Kasırgası 1 Milyondan Fazla Evin Elektriğini Kesti

Şiddetli rüzgar ve yağışlarla Houston caddeleri su altında kaldı, 1 milyondan fazla hane elektriksiz. Beryl Kasırgası'nın "tropik depresyon" seviyesine düşmesi bekleniyor. 1000'den fazla uçuş iptal edildi. 7 kişi yaşamını yitirdi.

Teksas'ın Houston kentinde Beryl Kasırgası'nın etkisiyle şiddetli rüzgar ve yağışlar caddeleri su altında bıraktı, 1 milyondan fazla hane elektriksiz kaldı. ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, kasırganın yarın "tropik depresyon" seviyesine düşebileceğini bildirirken, Houston’daki iki havalimanında 1000'den fazla uçuş iptal edildi. Kasırganın etkisiyle 7 kişi yaşamını yitirdi.

Teksas'ın Houston kentinde şiddetli rüzgar ve yağışlar nedeniyle caddeler su altında kaldı. ABD merkezli elektrik ve doğal gaz kuruluşu CenterPoint Energy, bölgede 1 milyondan fazla hane ve iş yerinin elektriksiz kaldığını duyurdu.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Karayipler'i etkisi altına alan ve Teksas kıyılarına "kategori 1" şiddetinde ulaşan Beryl Kasırgası'nın yarın "tropik depresyon" (saatteki hızı en fazla 60 kilometre olan kategori) seviyesine düşebileceğini açıkladı.

Uçuş trafiğini takip eden FlightAware sitesine göre, Houston'daki iki havalimanında 1000'den fazla uçuş iptal edildi. Teksas sahilindeki vatandaşlar, evlerinin ve iş yerlerinin camlarını tahtalarla kapatarak kasırgaya karşı önlem aldı ve tahliye emri sonrası sahil kasabalarındaki bazı kişiler bulundukları yerlerden ayrılmaya başladı.

Kasırganın etkili olduğu Grenada Adası'nda 3, St. Vincent ve The Grenadines'te 1, Venezuela'da ise 3 kişi yaşamını yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.