Beşar Esad: Herkes affedilebilir

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Yunan ITV Kanalının; ''zafer kazanması halinde genel af kararı çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna silah bırakanlar için şu anda da af çıkarılmış...

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Yunan ITV Kanalının; ''zafer kazanması halinde genel af kararı çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna silah bırakanlar için şu anda da af çıkarılmış olduğunu söyledi. 

“Daha önemli olan benim değil, Suriye halkının zaferidir, çünkü savaş, Suriye halkına yönelik bir savaştır. Fakat genel aftan söz edecek olursak, zaten böyle bir karar şu an mevcut ve uygulanmaktadır. Suriye’de olayların başlamadığı anlardan itibaren teröristlere böyle bir şans tanındı..'' ifadesini kullandı.

Devlete karşı silah taşıyan ve bu silahı bırakmak isteyen herkesin önünde af fırsatının bulunduğuna dikkat çeken Esad, üç yıldan beri bu uygulamanın fiilen mevcut olduğunu söyledi. Muhtelif nedenlerden dolayı silah taşıyan tüm Suriyelilere silahlarını bırakma ve normal yaşamlarına dönem fırsatının verildiğini belirten el Esad; kendilerine has ajandaları olması halinde siyasi yaşama da dönebileceklerinin kesin olduğunu ifade etti. El Esad isteyenlerin, silahlarını bırakmaları ardından her ülkede olduğu gibi seçim sandıklarına, siyasi faaliyet ve kurumlara ya da yasal ve legal her türlü siyasi faaliyete katılabileceklerini söyledi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Esad’ın krizin başından beri onayladığı bir dizi af kararı kapsamında binlerce kişi bu karardan faydalanıp bir kısmı normal yaşamına ve ailesine geri dönerken, bir kısmı da yeniden Suriye ordu birliklerine destek bağlamında teröre karşı savaşa katıldı. İlgili kurumlar da muhtelif bölgelerde bulunan ulusal uzlaşma komiteleri ile işbirliği içinde bir dizi bölgede yine binlerce kişinin silahını bırakması ardından kanuni durumlarını yeniden düzenledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri