Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!

Muş'ta, besicilerin 40 bin lira maaş ve ek yardımlara rağmen çoban bulmakta zorlandığına dair şikayetleri artıyor. Besiciler, gençlerin iş bulmak için batıdaki şehirlere gittiğini dile getiriyorlar.

Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte besiciler, hayvanlarını meralara çıkarmaya başladı. Ancak, besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulmakta zorlandıklarını belirtiyorlar. Gençlerin özellikle kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik sektöründe iş gücü eksikliğine neden oluyor.

HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN BİR SORUNU

Muş Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Nimet Salkım, gençlerin sosyal güvenceleri olduğu için büyük şehirlere göç ederek asgari ücretli işlerde çalışmayı tercih etmelerinin, çoban bulma konusunda sıkıntı yaşanmasına neden olduğunu ifade ediyor. Besiciler, her yıl 40 bin TL maaş teklif etmelerine rağmen çoban bulmakta güçlük çektiklerini dile getiriyorlar. Bu durumun, Türkiye genelinde hayvancılık sektörünün bir sorunu olduğuna dikkat çekiliyor.

Besicilerden Mizgin Sönmez, Muş'un besicilik geleneğini devam ettirmek ve sektörün geleceğini güvence altına almak için çoban bulma problemine etkili bir çözüm bulunması gerektiğini vurguluyor. Sönmez, çobanlık yapmak isteyenlerin azlığına dikkat çekerek, 40-50 bin TL maaş teklif etmelerine rağmen çoban bulamadıklarını belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dolar sahiplerini şaşırtacak bir tahmin! O rakamın altına düşebilir
Borsa günü artışla kapattı: En çok kazandıran hisseler
Ünlü Ekonomist Uyardı: Dolar Oraya Kadar Çok Fena Düşecek!
TBMM'de Fahiş Fiyat ve Stokçulukla Mücadele: Ağır Cezalar Yolda!
Dolar Sahipleri Beklenmedik Bir Gerçekle Karşı Karşıya! Yıllar Sonra Bir İlk Yaşandı!