Beşiktaş Belediyesi Diyarbakır'a hayvan ambulansı gönderdi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede dün başlayan yangın, yerleşim yerlerine de sıçradı. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 11 yurttaşın yaşamını yitirdiği yangın, yerleşim yerlerini de vurduğu için binlerce hayvana da zarar verdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, belediye ekiplerini yaralı hayvanlar için Diyarbakır'a gönderdiklerini açıkladı

Beşiktaş Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’nün harekete geçtiğini belirten Rıza Akpolat, "Bu zor zamanlarda yaralanan hayvan dostlarımızın yardımına koşmak için 7/24 hizmet veren Mobivet Hayvan Ambulansımızı hemen bölgeye gönderiyoruz. Amacımız, bu masum canlıların tedavi ve bakımlarını en hızlı şekilde gerçekleştirmek, onların da güvenle iyileşmelerini sağlamak" ifadelerini kullandı.

‘ONLARIN YARALARINI SARMAK İNSANLIĞIMIZIN GEREĞİ’

Yaptığı kısa açıklamada "Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı arasında çıkan yangın, hepimizin yüreğini derinden yaraladı" diyen Rıza Akpolat, "Bu felaketten etkilenen sadece insanlar değil; aynı dünyayı paylaştığımız, bizimle aynı gökyüzünün altında yaşayan sevimli dostlarımız da bu acıyı yaşıyor" ifadelerinin ardından şöyle devam etti: 

"Veterinerlik Müdürlüğümüz olarak, bu zor zamanlarda yaralanan hayvan dostlarımızın yardımına koşmak için 7/24 hizmet veren Mobivet Hayvan Ambulansımızı hemen bölgeye gönderiyoruz. Amacımız, bu masum canlıların tedavi ve bakımlarını en hızlı şekilde gerçekleştirmek, onların da güvenle iyileşmelerini sağlamak.

Bizler, doğanın bir parçası olan bu değerli varlıkları korumak ve onlara şefkat göstermekle yükümlüyüz. Onların acılarını dindirmek ve yaralarını sarmak, insanlığımızın bir gereği. Aynı zamanda, bu zorlu süreçte vatandaşlarımızla omuz omuza, tam dayanışma içinde hareket edeceğiz. Birlikte, bu sıkıntılı günlerin üstesinden geleceğimize inancımız tamdır.

Kalplerimizdeki sevgiyle ve dayanışmanın gücüyle, hep birlikte daha güçlü olacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.