Beşiktaş Belediyesi önünde Ihlamur Parkı gerginliği

İstanbul Beşiktaş’ta doğal sit alanı statüsündeki Ihlamur Parkı’nın imara açılacağı iddialarına karşı kamusal alan olarak halka açık olmasını isteyen ve bunun için direnişe geçen mahalle halkı, Beşiktaş Belediyesi’nin...

İstanbul Beşiktaş’ta doğal sit alanı statüsündeki Ihlamur Parkı’nın imara açılacağı iddialarına karşı kamusal alan olarak halka açık olmasını isteyen ve bunun için direnişe geçen mahalle halkı, Beşiktaş Belediyesi’nin Belediye Meclisi toplantısını takip etmek istedi.

Ihlamur Parkı Dayanışması ve İstanbul Kent Savunması üyelerinin toplantıya girmek istemesine izin vermeyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın korumaları, gruba sert şekilde müdahale etti.

Beşiktaş Belediyesi Meclis toplantısına katılmak için belediye binasına giden ancak içeri alınmayan Beşiktaşlılar, kapı önünde karşılaştıkları Başkan Hazinedar’a sorular yöneltti, ancak Hazinedar kaçtı.

Beşiktaş’taki tarihi Ihlamur Parkı’nın demir bariyerle kapatılmasının ardından bölgede yaşayanlar bu duruma tepki göstererek parkta gece nöbeti tutmaya başlamıştı. Mahalle sakinleri bugün ise belediyedeki olağan meclis toplantısına katılıp konuya ilişkin sorular yöneltmek istedi. Belediye binasına alınmayan Beşiktaşlılar, alkışlarla durumu protesto etti. Beşiktaşlıların eylemi sürerken Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar, kapıda görüldü. Bu sırada kameralar karşısında Hazinedar’a sorular yönelten Beşiktaşlılar Hazinedar’dan yanıt alamadı. Hazinedar’ın Beşiktaşlıların sorularından kaçıp belediye binasına girdiği görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

2024 Bedelli Askerlik Ücretinde Zam Beklentisi: Başvurmayanlar 6 Ay Sonra Daha Fazla Ödeyecek!
Türkiye'nin Medya Özgürlüğü Durumu Endişe Verici: RSF 2024 Raporu
Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı