Beşiktaş Çarşı grubuna terör örgütü suçlaması: Savcılık, beraat kararını bozmak istedi

Gezi direnişinin "silahlı bir terör örgütü" olmadan gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını öne süren Savcılık, aralarında Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın da olduğu 35 kişi hakkında verilen beraat kararının...

Gezi direnişinin "silahlı bir terör örgütü" olmadan gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını öne süren Savcılık, aralarında Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın da olduğu 35 kişi hakkında verilen beraat kararının bozulmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi direnişine ilişkin Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın lider ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında “hükümeti devirmeye teşebbüs” ve “suç örgütü kurma ve yönetme” suçlarından verilen beraat kararının bozulmasını istedi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI DAVAYA KATILMADI' GEREKÇESİ

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gül tarafından hazırlanan tebliğname, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne gönderildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanıklar hakkında verdiği beraat kararının bozulması istenen tebliğnamede, Cumhurbaşkanlığı’nın suçtan doğrudan zarar görüp davaya katılma hakkı bulunduğu halde, dava ve duruşmalardan haberdar edilmeksizin yargılamaya devam edilip hüküm kurulması bozma nedeni olarak gösterildi.

Tebliğnamede, eylemlerin DEV-YOL, PKK/ KCK, DHKPC, TKP/ML-TİKKO, MLKP gibi yasadışı silahlı terör örgütleri ile marjinal grupların gösteri ve eylem platformuna dönüştürüldüğü öne sürüldü.

Tebliğnamede, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2009/74 Esas sayılı (Osman Kavala) dosyasında Gezi olaylarına ilişkin kapsamlı yargılamanın bulunduğuna işaret edildi.

Olayların başlangıçta demokratik tepki maksatlı olarak katılan kişi ya da kuruluşlar ayrık olmak üzere herhangi bir silahlı terör örgütü olmadan, arkasında güçlü bir dış veya iç destek olmaksızın, hiyerarşi dışında gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı ileri sürülen tebliğnamede, Gezi direnişi ile ilgili silahlı terör örgütleri ya da suç örgütleri ile bağlantılı açılmış davalar bulunup bulunmadığının ve sanıkların örgütsel durumlarının tespit edilmesi gerektiği ifade edildi.

Sanıkların ayrıca kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak ya da katılanları yönlendirmek suçundan da cezalandırılmaları istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.