Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst Ajax Maçı Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin açılış haftasında deplasmanda karşılaştığı Ajax'a 4-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından siyah-beyazlıların teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, basın toplantısında takımının performansını değerlendirdi.

Maçın çok erken bittiğini ve beklemediği bir sonuç aldıklarını vurgulayan Van Bronckhorst, "Ajax’a karşılık veremedik. Biz çok kötüydük, onlar da çok iyiydi. Hiç iyi pozisyonumuz olmadı. Çok kötü bir maç oynadık. Ajax’a tehlike oluşturamadık," şeklinde konuştu.

Hollandalı teknik adam, maçın gidişatıyla ilgili eleştirilerde bulundu. "Bazı yanlış seçimlerimiz oldu. İstediklerimizi yapamadık. Ajax'a hediye verdik. Çok pres yaptılar ve sol kanatta iyi değildik. Üst üste goller yedik. Orta sahada topları kaybettik. 55. dakikada aslında maç bitmişti," diyen Van Bronckhorst, takımının genel oyun disiplininin yeterince iyi olmadığını belirtti.

Kadro tercihi ve oyuncuların performanslarına da değinen Van Bronckhorst, "İyi bir kadromuz var, ama Mustafa'nın iyi oynamadığını kabul ediyorum. Gelişimi için bu önemliydi; Ajax'a karşı 45 dakika oynaması onun için büyük bir deneyim. Bunun faydasını göreceğini söyledim," şeklinde ifadelerde bulundu. Ayrıca, Ajax'ın oyun stiline uygun olarak iki 6 numaraya ihtiyaç duyduklarını, bu nedenle Onana’ya şans verdiğini belirtti. Kaybedilen maç sonrası tüm sorumluluğu üstlendiğini ifade eden teknik direktör, "Sonuç iyi değildi, bu da benim sorumluluğum," dedi.

Rafa Silva’nın dinlendirilmesi gerektiğini belirten Van Bronckhorst, "Bir sonraki maçı düşünmeliyiz," diyerek, takımın rotasyon yapma zorunluluğuna dikkat çekti. Bu mağlubiyetle birlikte Beşiktaş, Avrupa'daki iddialı yolculuğuna zor bir başlangıç yapmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.