Beşiktaş'ta su krizine dikkat çekmek için farkındalık kampanyası

Beşiktaş Belediyesi, son zamanlarda barajlardaki doluluk oranının azalması ve mümkün su krizine dikkat çekmek amacıyla farkındalık emek vermesi gerçekleştirmiş oldu.

Beşiktaş Belediyesi, son zamanlarda barajlardaki doluluk oranının azalması ve mümkün su krizine dikkat çekmek amacıyla farkındalık emek vermesi gerçekleştirmiş oldu. Bu kapsamda, billboardlarda, LED ekranlarda ve ilçedeki tüm açık alanlarda mevzuyla ilgili paylaşımlar yapılıp, caddelere pankartlar asıldı.

Beşiktaş Belediyesi, toplumsal medya hesaplarından #BeşiktaştaSuyumuzuKoru başlığı ile dijital farkındalık kampanyası da başlattı. Belediye Başkanı Rıza Akpolat, mevzuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, "Son zamanlarda eleştiri bir mevzuya dönüşen ve küresel iklim değişikliğinin neticelerinden birisi olan kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bugünlerde barajlardaki su miktarının azca olması ve mümkün yaşanabilecek su krizi problemi farkındalık yaratılması ihtiyaç duyulan konulardan birisi haline gelmiştir. Umarım hayata geçirdiğimiz bu proje, mevzuyla ilgili duyarlılığın gelişmesine katkı sağlar" dedi.

"NE KADAR SUYUMUZ KALDI?"

Proje kapsamında billboardlar da ve toplumsal medya paylaşımlarında "Ne kadar suyumuz kaldı?" sorusuyla QR kod yönlendirmesi yapıldı. Semt sakinlerinin okutmakta olduğu QR kod, İSKİ'nin doluluk ekranını gösteren tabloyu gösteriyor. Beşiktaş Belediyesi'nin günden güne büyük bir tehdit haline gelen su krizi hakkında semt sakinlerine önemli bir hatırlatma sağlayan projesi tasarruf çağrısını da içeriyor.

#BeşiktaştaSuyumuzuKoru kampanyası Machina Creative Thinking Office tarafından Beşiktaş Belediyesi için tasarlandı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mısır, Hamas ve İsrail ile temaslarını yoğunlaştırdığını açıkladı
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurduğunu açıkladı
Uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleşecek
Elektronik Devi iflas bayrağını çekti: Binlerce şubeye sahipti!
Enerji yasa teklifi TBMM'de kabul edildi