Beşiktaş’ta Transfer Krizi! Yamantürk: 'Bu Paralar Nasıl Harcandı?'

Tevfik Yamantürk, eski başkan Ahmet Nur Çebi'nin harcamalarını sert bir dille eleştirerek, Beşiktaş’ın parasının israf edildiğini ve kulübün mali yük altında bırakıldığını vurguladı.

Beşiktaş Kulübü’nün 2024 yılı 2. olağan Divan Kurulu toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Kulüp Başkanı Hasan Arat ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Yamantürk, eski başkan Ahmet Nur Çebi dönemine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Yamantürk, Çebi döneminde yapılan transfer harcamalarına değinerek, Beşiktaş’ın paralarının israf edildiğini belirtti. Özellikle bazı oyunculara yüksek bedeller ödendiğini vurgulayan Yamantürk, "Kendi paranızı böyle harcamazken Beşiktaş’ın parasını nasıl bu şekilde harcayıp çekip gidersiniz?" dedi. Eski yönetimin kulübe bıraktığı mali yükün, Arat yönetimini zor durumda bıraktığını ifade eden Yamantürk, İstanbulspor'dan transfer edilen Emrecan Uzunhan örneği üzerinden yapılan harcamaların yanlışlığını eleştirdi.

"ALLAH KORKUSU OLAN BUNU YAPMAZ"

Yamantürk, geçmiş yönetimin hesap vermekten kaçtığını ve ibra süreçlerinin usulsüz olduğunu ima ederek, "Yapanın Allah korkusu olsa böyle harcamalar yapmazdı," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Arat yönetiminin daha şeffaf olduğunu ve Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, "Yönetimle konuşabiliyoruz ve bu durum bizlere güven veriyor" dedi.

"GELİRLERİMİZİ ARTTIRMAMIZ LAZIM"

Kulübün mali durumu hakkında da konuşan Yamantürk, Beşiktaş’ın banka borcunun 100 milyon avro civarında olduğunu söyledi. Bu borcun Beşiktaş için büyük bir sorun olmadığını vurgulayan Yamantürk, gelirleri artırma yönündeki çalışmaların önemine değindi. Scout ekibinin genişletilmesi gerektiğini belirten Yamantürk, gelecek yıllarda daha düşük maliyetli ve rekabetçi bir takım kurulacağını umduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.