'Beşir Atalay İmralı'da Öcalan'la görüştü'

AKP'li eski bakan Beşir Atalay'ın PKK lideri Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüşmesi tutanaklara yansıdı. Öcalan'la görüşmesi geçtiğimiz yıl gündeme gelince "Böyle bir şey söz konusu değil. Tamamen yalan" diyen Atalay'ın...

AKP'li eski bakan Beşir Atalay'ın PKK lideri Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüşmesi tutanaklara yansıdı. Öcalan'la görüşmesi geçtiğimiz yıl gündeme gelince "Böyle bir şey söz konusu değil. Tamamen yalan" diyen Atalay'ın Öcalan'a "İçinde olmadığım bir pakete imza atmam" dediği aktarıldı. 

Cumhuriyet yazarı Ayşe Yıldırım konuya köşesinde yer verdi. İmralı Notları'nda Öcalan'ın Beşir Atalay'la görüşmesinin yer aldığını belirten Yıldırım'ın köşesinde ilgili bölüm şu şekilde: 

'DÜN DE BEŞİR BEY SÖYLEDİ'

Tarih 21 Temmuz 2013. Abdullah Öcalan her zamanki gibi yanındaki 'yetkili' ile o gün kendisiyle görüşmeye gelen Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan’ı karşılıyor. Selamlaşma ve sağlık durumunun sorulmasının ardından Öcalan sürecin gidişatına ilişkin görüşlerini anlatmaya başlıyor:

“Dün de Beşir Bey söyledi. (Kitapta bu sırada Yetkili’yle göz göze geldiği ancak Öcalan’ın cümlesini düzeltmediği vurgulanıyor. A.Y.) Aklınıza hayalinize gelmeyecek düzenlemeler var diyordu. Ama tek taraflı olmaz. Benim içinde olmadığım bir pakete imza atmam. Kırk gününüz var. Siz de BDP olarak hükümetle görüşün bunları. Umarım siz de demokratik bir çözüm için katkı sunabilirsiniz. Kendisi söyledi bunları Beşir Bey. Hazırlık yapıyorlar. Ama siz de taleplerinizi bildirip ortaklaştırın.''

Kitapta yer alan görüşmelerin hiçbiri bugüne dek yalanlanmadı. Beşir Atalay bu kez ne diyecek bilemem ama zaten söz konusu tutanaklar “devlet''te de hükümette de HDP’de de var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!