Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi

İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, son zamanlarda kırmızı et fiyatlarındaki artışın ardından tavuk fiyatlarında da ciddi bir yükseliş olduğunu ve özellikle İstanbul'da hafta sonları tavuk kanat bulmanın giderek zorlaştığını ifade etti.

Günal, tavuk fiyatlarının son 5 ayda yüzde 200 arttığını belirterek, özellikle mangal sezonunun başlamasıyla tavuk kanatının bulunmasının daha da zorlaşacağı konusunda uyarıda bulundu.

İstanbul'da kırmızı et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle birçok vatandaşın beyaz ete yöneldiğini söyleyen Günal, ancak tavuk etinde de fiyatların artmaya devam ettiğini vurguladı. Özellikle tavuk kanatının kilo fiyatının 200 liraya kadar çıktığını belirtti.

SON 5 AYDA YÜZDE 200 ZAM

Kasaplar, bayram öncesi ve sonrasında tavuk siparişlerinin tam olarak karşılanamadığını ve firmaların siparişleri eksik göndererek ürünlerin tükenmesine neden olduğunu ifade etti.

Müşteriler, yüksek fiyatlar nedeniyle alım güçlerinin düştüğünü ve tavuk fiyatlarının artmasıyla zor durumda kaldıklarını dile getirdi. İstanbul'da yaşayan bazı vatandaşlar, tavuk eti yerine daha az et almak zorunda kaldıklarını ve fiyatların daha da yükseleceği endişesi taşıdıklarını belirtti.

Günal, tavuk parçalama yetkisinin kasaplara verilmesi gerektiğini savunarak, bu sayede fiyatların daha kontrol edilebilir hale gelebileceğini ifade etti. Şu anda tavuk ürünlerinin kutu paketleme şeklinde satılmasının fiyatları artırdığını belirtti. Vatandaşlar ise mevcut durumda fiyatların daha da artabileceği endişesiyle tedirgin.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Michael Schumacher'in Tedavi Masrafları İçin Satışlar: Formula 1 Efsanesinin Zorlu Mücadelesi
"Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun’dan gelir!"
19 Mayıs'ta çalışan asgari ücretliler için 850 TL ek ödeme!
İzmir' in 6 ilçesine uyarı geldi: 19 Mayıs 2024 İzmir hava tahmini
19 Mayıs 2024 Ankara hava tahmini: Yarın Ankara'da hava nasıl?