Beyaz Saray açıkladı: İsrail'e desteğimiz tam

Son dakika gelişmesine göre, İran'ın İsrail'e yönelik İHA ve füze saldırısının ardından Beyaz Saray'dan İsrail'e destek mesajı geldi. Beyaz Saray sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz kesintisizdir

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran büyükelçiliğine bağlı konsolosluk binasına hava saldırısı düzenledi ve bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısının ülkesinin topraklarına bir saldırı olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı ve bunun karşılığını almalı" şeklinde konuşmuştu.

Beyaz Saray ise artan gerilim sonrası açıklama yaptı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İran, İsrail'e hava saldırısı başlattı. İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek." denildi.

Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün Beyaz Saray'a dönerek gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle yakından takip ettiğini belirten Watson, ABD'li yetkililerin İsrailli muhataplarıyla her an irtibat halinde olduklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çinli Sosyal Medya Devleri, Kişisel Zenginlik ve Finansal Gösterişe Savaş Açıyor
Netanyahu, Hamas'a Karşı Refah Operasyonunu Başlattı
ABD Meclisi'nin İsrail Silah Sevkiyatı Kararı
Hizbullah'ın İsrail'e Yönelik Kamikaze Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var
İsrail'den Türkiye'ye Ticarette Geri Adım