Beyaz Saray: Biden, İsrail'e Silah Yardımı Tasarısını Veto Edecek

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın İsrail'e silah yardımı tasarısını veto edeceğini duyurdu. Yönetim, tasarının ABD'nin dış politika hedeflerini sınırlandıracağını ve İsrail'e olan desteğin devam edeceğini vurguladı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın, Kongre'den geçmesi halinde İsrail'e yönelik silah yardımını veto edeceğini açıkladı. Tasarının, ABD'nin dış politika hedeflerini sınırlayabileceğini ve İsrail'e desteğin süreceğini belirten Beyaz Saray, kararın, Biden'ın net İsrail politikasının bir yansıması olduğunu vurguladı.

ABD'nin İsrail'e yönelik silah tehdidine ilişkin yeni bir açıklama yaptığına dair haberler geliyor. Beyaz Saray, İsrail ile geniş çaplı operasyon başlatılmaması konusunda anlaştığını iddia eden raporlara "veto" uyarısı yaparak karşılık verdi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kongre'den geçmesi halinde İsrail'e güvenlik yardımı yapılmasını engelleyeceğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, yönetimin bu tasarıya "şiddetle karşı çıktığı" vurgulanarak, tasarının "başkanın belirli savunma ürünleri ve hizmetlerinin ABD'nin dış politika hedefleriyle uyumlu olmasını sağlama yetkisini sınırlandırmayı amaçladığı" ifade edildi.

Tasarının ayrıca Biden'ın etkili bir dış politika yürütme kabiliyetini zayıflatacağı da belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: "Tasarı, yönetimin İsrail'e yaklaşımının kasıtlı olarak yanlış yorumlanmasına yönelik yanlış bir tepkidir. Başkan her zaman açık olmuştur: İsrail'in kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu her türlü desteği sağlayacağız. İsrail'e olan bağlılığımız asla sarsılmayacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.