Beyaz Saray, Biden'ın parkinson tedavisi gördüğü iddialarını kesin bir dille reddetti

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Parkinson tedavisi gördüğü iddialarını kesin bir dille reddetti. Basın sözcüsü, Biden'ın böyle bir tedavi görmediğini vurguladı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Parkinson tedavisi gördüğüne dair çıkan iddiaları kesin bir dille reddetti. Basın sözcüsü, Biden'ın böyle bir tedavi almadığını belirtti.

DOKTORUN ZİYARETLERİ İDDİASINA YANIT

ABD basınındaki raporlara göre, nörolog Dr. Kevin Cannard geçtiğimiz yazdan bu yılın ilkbaharına kadar Beyaz Saray'ı sekiz kez ziyaret etti. Bu ziyaretlerin Parkinson üzerine çalışmalarıyla ilişkili olduğu iddia edildi.

Cannard'ın sekiz kez Beyaz Saray'ı ziyaret ettiği haberleri, Biden'ın Parkinson hastalığı ile ilişkilendirilmesine neden oldu. Ancak Beyaz Saray yetkilileri, bu ziyaretlerin rutin sağlık kontrolleri veya başka konularla ilgili olabileceğini vurguladı.

BEYAZ SARAY AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, basın toplantısında Dr. Cannard'ın ziyaretlerini doğrulamayı reddetti ve Biden'ın sağlık bilgilerinin gizliliğine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Jean-Pierre, Biden'ın yıllık fiziksel muayeneleri kapsamında üç kez nöroloji uzmanına başvurduğunu ve Parkinson tedavisi görmediğini belirtti.

Ayrıca, Biden'ın sağlık durumuyla ilgili detayların gizliliğine saygı duyulması ve kamuoyunun spekülasyonlardan uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

KAMUOYUNDA ARTAN ENDİŞELER

Biden'ın, geçmişte Donald Trump ile katıldığı canlı yayın tartışmasındaki performansıyla ilgili olarak, açıklanmayan bir hastalıktan muzdarip olabileceği endişeleri artmaktadır. Bu tartışma, Biden'ın sağlık durumuyla ilgili kamuoyunda daha fazla soru işareti doğuruyor.

Biden'ın yıllık fiziksel muayeneler kapsamında üç kez nöroloji uzmanına başvurduğu açıklanmıştı. Ancak bu muayenelerin Parkinson tedavisi amaçlı olup olmadığı konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Özellikle Biden'ın performansıyla ilgili canlı yayın tartışmasından sonra, sağlık durumuyla ilgili endişelerin arttığı belirtiliyor. Bu tür spekülasyonlar, Biden'ın sağlık durumu hakkında kamuoyunda daha fazla soru işareti oluşmasına neden oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.