Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili resmi bir programın olmadığını belirtti, böylece ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda belirsizlik devam ediyor.

JOHN KİRBY'NİN AÇIKLAMALARI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. Kirby, AKP lideri Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyaretine dair resmi bir program olmadığını ifade etti. Kirby, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok" dedi. Bu nedenle, ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda belirsizlik devam ediyor.

BİDEN'IN DAVETİ

İddialara göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın resmi daveti üzerine Erdoğan'ın Washington'a gitmesi bekleniyordu. Ancak Kirby'nin açıklamalarına göre, henüz bu ziyaret için kesinleşmiş bir program bulunmuyor.

ZİYARETİN İPTAL EDİLMESİ İDDİALARI

Bazı iddialara göre, Erdoğan'ın Washington ziyaretini iptal ettiği ve bu kararın arkasında ABD Temsilciler Meclisi'nin İsrail'e yardımı içeren bir tasarıyı onaylaması olduğu öne sürülmüştü.

BEKLENEN BULUŞMA

Özellikle 9 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan ziyarette, Erdoğan ile Biden'ın Beyaz Saray'da bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak resmi bir duyuru yapılmadan önce, ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda netlik kazanması bekleniyor.

SONUÇ OLARAK

Kirby'nin açıklamalarıyla, Erdoğan'ın ABD ziyaretine dair belirsizlik devam ediyor. Henüz resmi bir davetin yanı sıra, ziyaretin gerçekleşme ihtimali hakkında net bir bilgi bulunmamakta. Bu nedenle, yakın zamanda gelecek açıklamalarla bu konunun aydınlatılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'yi Bir Hafta Boyunca Etkisi Altına Alacak Çöl Tozu Uyarısı
Ünlü Türkücü Meğer Fabrikatörmüş: Mardin'de Üretip Kilosunu 14.000 Euro'ya Satıyor!
Ünlü oyuncu kendisinden 33 yaş küçük eşiyle podyumda!
Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!
Kredi Kartına Şok Hamle! O Karar Sonrası Kimsenin Eli Kredi Kartına Gitmeyecek