Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor

Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı anma açıklamasında, Meds Yeghern'de kaybedilenleri onurlandırdı. Biden, trajedinin yasını tutarken hayatta kalanların direnişini vurguladı. ABD, insan haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Ermeni Soykırımı'nın yıldönümünde Meds Yeghern'de kaybedilenleri anma ve asla unutmama sözü verme vurgusu yapıldı. Biden, trajedinin yasını tutarken hayatta kalanların direnişini onurlandırdı. ABD'nin, insan haklarını koruma ve hoşgörüsüzlüğe karşı mücadele etme kararlılığı vurgulandı.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bugün, Meds Yeghern (Ermeni Soykırımı) sırasında kaybedilen hayatları anıyor ve asla unutmama sözümüzü yeniliyoruz" ifadelerine yer verildi.

İstanbul'dan 'Konstantinopolis' olarak bahsedilen açıklamada, "Zulüm kampanyası 24 Nisan 1915'te Osmanlı yetkililerinin Konstantinopolis'teki Ermeni aydınlarını ve cemaat liderlerini tutuklamasıyla başladı. Takip eden günlerde, aylarda ve yıllarda bir buçuk milyon Ermeni sınır dışı edildi, katledildi ya da ölüme terkedildi, aileleri sonsuza kadar parçalandı ve nesiller sonsuza kadar değişti" denildi.

Biden'ın açıklaması şu şekilde devam etti:

"Bu trajedinin yasını tutarken aynı zamanda Ermeni halkının direnişini de onurlandırıyoruz. İnsanlık tarihinin en karanlık bölümlerinden birini atlattıktan sonra hayatta kalanlar, dünyamız için daha iyi bir gelecek kurmaya başladı. Cesaret ve bağlılıkla hayatlarını yeniden inşa ettiler."

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

Bugün ve her gün, Amerika Birleşik Devletleri insan haklarını savunmaya ve hoşgörüsüzlüğe karşı sesini yükseltmeye devam edecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti