Beyaz Saray: "İsrail'e desteğimiz tam"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısını kınayarak, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan kararlı desteğini vurguladı. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın olayları yakından takip ettiğini ve İsrail ile işbirliğini güçlendirmek için çaba harcadı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İran'ın İsrail'e yönelik son hava saldırısıyla ilgili detaylı bir yazılı açıklama yayınladı. Watson, açıklamasında, "İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği hava saldırısını şiddetle kınadık ve Başkan Biden'ın mesajının net olduğunu vurgulamak istiyorum: İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmazdır ve bu saldırı, bu kararlılığımızı değiştirmeyecektir. ABD, İsrail halkının yanında durmaya devam edecek ve İran gibi agresif eylemlerde bulunan ülkelerin tehditlerine karşı İsrail'in savunmasını güçlendirmek için gereken adımları atmaya hazırdır," şeklinde açıkladı.

Watson, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün Beyaz Saray'a dönerek, ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelip gelişmeleri yakından takip ettiğini de ifade etti. Ayrıca, ABD'nin İsrailli muhataplarıyla sürekli temas halinde olduğunu ve işbirliğini artırmak için çaba gösterdiğini belirtti. Watson, "ABD, İsrail ile olan güçlü ilişkisini sürdürme konusunda kararlıdır ve İran gibi istikrarsız bölgelerden gelen tehditlere karşı ortak güvenlik çabalarını daha da ileriye taşıma niyetindedir. Bu tür saldırılar, uluslararası toplumun birlik ve dayanışma içinde hareket etme gereğini bir kez daha vurgulamaktadır," şeklinde ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak
ABD'den değerlendirme: "Gazze'ye ulaştırılan insani yardımlar halen yetersiz"